‘Hoe gaat het met je, sinds jullie scheiding?’ vraagt de journalist aan de ex van de bekende sterrenchef.
Haar antwoord is realistisch, maar ook hoopgevend en inspirerend voor alle ouders die een scheiding doormaken:
‘Een scheiding is moeilijk. Je leven ligt overhoop. Je raakt de bodem. Maar ook daar kom je weer uit. Uiteindelijk vind je opnieuw een balans, met elkaar, in harmonie met elkaar. Dat was het belangrijkste: om een andere band, een andere relatie met hem te zoeken, dan als man en vrouw. Nu is dat als papa en mama. We zijn allebei weer gelukkig.’
Het gaat niet vanzelf, maar met goede wil van allebei kan het wel!
Mensen die ik zie met de vraag tot scheiding of tot regeling van hun ouderschap hebben meestal al een lange en moeilijke weg afgelegd.
Toch blijkt -gelukkig- een groep ex-partners zich vrij snel na de scheiding zowel psychisch als fysiek weer goed te voelen. Dit komt dan weer rechtstreeks ten goede aan de kinderen.
Onderzoek toont aan dat goede levenskwaliteit na scheiding samenhangt met de mate waarin de ex-partners zelf een belangrijke rol hebben kunnen spelen bij het regelen van hun scheiding. Naast afspraken over de materiële elementen waar ze beiden achter staan, zoals bijvoorbeeld over het huis, de inboedel en de auto, is zeker een verblijfsregeling voor de kinderen die goed aanvoelt daarbij een erg belangrijke factor.
Regelingen worden als ‘goed’ beoordeeld door de ex-partners als ze duidelijk zijn, volledig, fair, en op maat gemaakt voor de eigen situatie.
Dit helpt dan om terug een balans te vinden en om een relatie als ‘papa en mama’ in plaats van als ‘man en vrouw’ met de ex-partner aan te kunnen.
Een erkend bemiddelaar informeert jullie en begeleidt jullie, zodat jullie maximaal zelf kunnen beslissen over scheiding en ouderschap.
Reactie plaatsen
Reacties